Wanneer je als bedrijf op een blauwe maandag de ingeving krijgt om ook op elke smartphone naast Whatsapp te willen verschijnen is het toch best verstandig om dit goed te overdenken.

De voornaamste reden om een applicatie (in het kort App) te nemen is om je doelgroep te kunnen bereiken via de smartphone en/of tablet. Nu zijn er tal van mogelijkheden met fantastische namen. Denk hierbij aan responsive design, fluid webdesign of een mobiele website. Ik zal zeker niet zeggen dat dit onlogische keuzes zijn maar ik wil in dit artikel de voor- en nadelen van een app weergeven.

Zoals ik al in eerder artikelen heb gezegd ben ik niet van plan je om te praten voor in dit geval een app. Ik wil graag aangeven wat het allemaal inhoudt, wat de voordelen en wat de nadelen zijn met als doel dat je zelf de keuze kan maken of een App iets voor jouw bedrijf is.

Waarom een App

Vanuit mijn marketing-oogpunt is het eerste wat in mij opkomt Brand Awareness. Dit houdt in dat mensen je logo (vaak de afbeelding van je App wanneer de App nog niet geopend is) sowieso al zien. Ook wanneer de App dus niet geraadpleegd wordt ziet men jouw logo al. Ook is het een voordeel van een App dat mensen het met elkaar hebben over Apps en dat mond-tot-mond reclame een nieuwe kans krijgt.

Waar je voor uit moet kijken is dat je niet dezelfde fout begaat als vele bedrijven gingen met social media. Wanneer je een App laat maken om er maar bij te horen dan zal dit makkelijk een grote flop worden. Het is een dure investering en de App zal pas echt een voordeel maken als de klant jouw App daadwerkelijk wil gebruiken, en de klant moet je eerst nog maar eens vinden in de honderdduizenden apps. Toegevoegde waarde hebben we het dus over. Zoals we eerder al hebben besproken zijn er alternatieven voor een App die wellicht beter aansluiten op jouw bedrijf.

Conclusie

Een App is geweldig als je als bedrijf zoekt naar Brand Awareness of interactie met de klant en je voldoende toegevoegde waarde hebt om gewild te zijn. Mocht dit geen van allen het geval zijn dan zou ik toch eerder neigen naar een alternatief voor een App. In responsive webdesign (wordt bijna een web-app dan) kun je ook delen van je site uitschakelen waardoor het én op een app lijkt én platform-onafhankelijk is.

Smartphones populair

Smartphones worden in Nederland nu officieel beter verkocht dan gewone mobieltjes. Inmiddels heeft 34% van de Nederlanders een toestel met uitgebreide mogelijkheden en daarmee horen we bij de koplopers in de wereld. Een smartphone is een heel persoonlijk en direct medium om contact te maken met de buitenwereld en speelt een prominente rol in het leven van de gebruiker.

Toegevoegde waarde

Deze eigenschappen maken de smartphone tot een interessant platform voor organisaties om op te nemen in hun marketingstrategie. Een zeer doeltreffende manier zichtbaar te zijn op deze nieuwe markt is door het maken van een mobiele applicatie, een zogenaamde app. De twee grootste mobiele platformen waarvoor applicaties worden ontwikkeld zijn iOS van Apple (voor de iPhone, iPod Touch en iPad) en Android van Google (voor verschillende mobiele telefoons en tabletcomputers van o.a. HTC, Samsung en Sony-Ericsson). Een goede manier om naamsbekendheid te genereren is middels een “branded” applicatie: een leuke toepassing waarin een bepaald merk duidelijk wordt gecommuniceerd. Maar een bedrijfsapplicatie toegespitst op een bepaalde functionaliteit behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Hiermee kunnen in uw organisatie wellicht processen worden vereenvoudigd en mogelijk kosten worden bespaard.

EN ÉÉN REDEN WAAROM JE ER MISSCHIEN TOCH AAN MOET GELOVEN

Volgens onderzoek van app-analyse-bureau Flurry besteden Amerikanen 80 procent van de tijd die ze met hun mobiele apparaat bezig zijn aan apps. Daarbij moet wel worden aangetekend dat 18 procent van alle mobiele tijd gaat naar Facebook. Amerikanen gebruiken daarnaast meer apps dan ooit: eind 2012 openden ze gemiddeld 7,9 apps per dag, tegen 7,2 per dag in 2010. Wie wil weten of Nederlanders ook van die app-liefhebbers zijn, hoeft alleen maar naar de cijfers van NU.nl te kijken. Tweederde van de bijna miljard pageviews per maand komt al via mobiele apparaten, terwijl het bezoek aan de mobiele website marginaal is vergeleken met het bezoek via apps. NU.nl is natuurlijk onvergelijkbaar met andere bedrijven, maar de ontwikkelingen bij de nieuwssite geven wel aan waar het op dit moment heen gaat: het gebeurt in apps, apps en apps.

Volgens onderzoeksbureau IDC waren ze in 2012 samen goed voor 87,6 procent van de wereldwijde smartphonemarkt, een aandeel dat in het vierde kwartaal van het jaar zelfs naar 91,1 procent is gestegen (zie ook tabel hieronder). Andere partijen als Microsoft (Windows Phone) en Blackberry hebben slechts enkele procenten van de markt in handen, maar wie als merk alle gebruikers wil bereiken, zal wellicht verder moeten kijken dan iOS en Android alleen.

Wilt u een eigen bedrijfsapp laten maken of een app laten ontwikkelen voor uw bedrijf? Goed idee! Laat aan uw klanten zien dat u niet achterloopt. Scoor ook hoger in Google met uw eigen bedrijfsapp.

Apps zijn een lange tijd alleen maar weggelegd geweest voor de grotere (rijkere) bedrijven, maar nu niet meer. APPelit maakt het mogelijk dat iedereen een eigen app kan hebben. Ook u kunt nu profiteren van de populariteit van mobiel gebruik. Met APPelit heeft u voor extreem lage eenmalige ontwikkelingskosten een app voor alle platformen. Wilt u iets aanpassen, maar geen zin in uurtje factuurtje? Dat kan. Voor een laag maandelijks bedrag kunt u van ons onbeperkt updates, onderhoud, aanpassingen en beheer krijgen voor uw eigen bedrijfsapp.

Ook kunnen wij uw app in de App Stores plaatsen zonder extra kosten. Op deze manier kunnen al uw klanten uw bedrijfsapp snel en makkelijk vinden. Wat krijgt u allemaal bij APPelit indien u een eigen bedrijfsapp wilt laten ontwikkelen?

U krijgt een eigen app voor uw bedrijf met een eigen bedrijfsnaam en logo. Ook hebben wij tal van functies die ervoor zorgen dat uw app dynamisch en interactief wordt zodat gebruikers de app keer op keer gebruiken. De platformen die wij standaard ondersteunen zijn iOS (iPhone en iPad), Android (mobiel en tablets) & HTML5 (web apps). Voortaan bent u met één klik te benaderen door uw klanten en kunt u op nieuwe manieren contact maken met uw klanten: push berichten, coupons etc.

Aan wat voor functies kunt u denken voor een app voor uw eigen bedrijf?

– Route (GPS Navigatie)

– Contact

– Formulieren

– Pushberichten sturen

– Direct bellen

– Informatie delen

– Bedrijfsinformatie

– Kaartomgeving

– Evenementen agenda

– Fotogalerij

– Prikbord / Gastenboek

– Spaarsysteem

– Integratie van Social Media

– Bestellingen

– Reserveringen

– En meer…

Een eigen app voor uw bedrijf

De vraag naar mobiele apps zal in de toekomst alleen maar toenemen. Een eigen app voor uw bedrijf helpt u omzet te verhogen, uw naamsbekendheid vergroten en een nieuwe manier van klant communicatie te bereiken. U kunt nu uw klanten altijd en overal bereiken.

Wat is een app?

Apps zijn kleine programmaatjes die je op je telefoon kunt installeren. Er zijn er honderdduizenden. De toepassingen zijn eindeloos: een reis met het OV plannen, internetradio luisteren, e-books lezen of bijvoorbeeld een goed restaurant in de buurt zoeken.

De Consumentenbond maakte een overzicht van handige, leuke en nuttige apps. Ook vergeleken we apps voor bellen en berichten via internet en datateller-apps.

Wat is een app-store?

Apps download je in een app-store, een onlinewinkel voor apps die je start vanaf je telefoon. Elk mobiel besturingssysteem heeft een eigen winkel en apps van het ene besturingssysteem kun je niet zomaar op een ander systeem installeren.

Wat zijn de beste app-stores?

De app-stores van iOS en Android zijn koplopers en beide erg uitgebreid. De Google Play biedt relatief veel gratis apps: grofweg tweederde. Doordat het toevoegen van apps aan de Google Play voor app-makers heel erg laagdrempelig is, zit er ook veel ‘troep’ tussen deze apps. Bij Apple’s App Store is juist zo’n tweederde van de apps betaald. Voordat een app in Apple’s App Store terecht komt, moet deze eerst worden goedgekeurd. Hierdoor wordt vervuiling van de Store voorkomen.

De Marketplace van Windows Phone volgt – qua aantal apps – op grote afstand. Als relatieve nieuwkomer op de markt begint de applicatiewinkel van Microsoft wel op stoom te raken. Vooralsnog is het aantal apps in de Windows Phone Marketplace ongeveer een kwart van dat van Android en zelfs een zesde van dat van iOS.

Welke app-stores blijven achter?

En de andere app-stores dan? Die zijn lang niet zo groot. Andere stores zijn bijvoorbeeld de stores van BlackBerry (BlackBerry App World) en Nokia (Ovi Store). Beide stores hebben enkele tienduizenden apps in het assortiment.

Is een app-store met meer apps beter?

Is meer apps ook beter? Je kunt tenslotte toch niet alle apps uit de store op je telefoon installeren. In de praktijk blijkt een uitgebreid aanbod van apps samen te gaan met veel kwalitatief goede apps. Bovendien is in de app-winkels met het meest uitgebreide aanbod de kans groter dat je net die ene app vindt die je zoekt.

bron: http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/telefonie/mobiele-telefoons/extra/apps-appstores/

Waarom een App?

Apps bieden veel voordelen voor bedrijven. De belangrijkste zijn:

· Apps maken het mogelijk om op ieder moment in contact te komen met uw klanten.

· Apps dragen bij aan een imago boost, u laat zien helemaal bij de tijd te zijn.

· Apps helpen besparen op marketingkosten doordat u nu onbeperkt push berichten kunt gaan sturen.

· Apps helpen door dit alles uw winst te verhogen.

Waarom APPelit?

APPelit heeft al tal van bedrijven geholpen bij het ontwikkelen van een app voor hun bedrijf. De grootste voordelen genoemd door onze klanten zijn: flexibiliteit qua bereikbaarheid, kostenmindering en optimaal klantbereik.

Een eigen app voor uw bedrijf?

Bent u geïnteresseerd in een eigen app voor uw bedrijf? Neem dan contact op met APPelit en wij komen graag bij u langs.

Een eigen App behoort tot de mogelijkheden voor ieder bedrijf.

Met onze in-house ontwikkelaars kunnen wij voor uw bedrijf een app ontwikkelen in een kortere tijd dan de meeste bedrijven en ook nog eens voor een lagere prijs. De keuze voor APPelit is dus snel gemaakt.
Waarom een eigen app voor uw bedrijf?

· Met een app kunt u doelgericht communiceren met uw klanten.

· Met een eigen app blijft uw bedrijf actueel.

· Apps zijn helemaal van deze tijd: zorg voor extra publiciteit.

· Marketing en informatievoorziening gaan in de toekomst alleen nog maar via apps.

Wat kunt u met een app voor uw bedrijf?

Hierboven hebben wij al aangegeven wat allemaal mogelijk is met een eigen app. Maar net zoals dat ieder bedrijf uniek is, moet een app dat ook zijn. Wij komen graag bij u langs om van gedachten te wisselen over de te ontwikkelen app voor uw bedrijf.

Wat is een bedrijfsapp?

Een app voor een bedrijf is een fenomeen dat het afgelopen jaar sterk is gegroeid. Het allergrootste voordeel van het hebben van een app voor uw bedrijf is het kunnen versturen van push berichten. Hierdoor staat u dag en nacht in contact met uw klanten. Push berichten kunnen zijn nieuwsfeiten, maar ook exclusieve aanbiedingen of herinneringen. Het gebruik van mobiele apps neemt steeds meer toe en door nu gebruik te maken van een app voor uw bedrijf profiteert u van deze nieuwe manier van mobiele marketing. Denk eens aan de besparing! Wees hier op tijd bij en blijf niet achter op de concurrentie. APPelit kan voor u een professioneel ontworpen mobiele applicatie ontwikkelen tegen een extreem betaalbare prijs en met de beste service.
Een iPhone app voor uw bedrijf?

Met APPelit kunt u nu uw eigen iPhone app hebben voor uw bedrijf. Of u nu meer wilt communiceren, wilt werken aan uw imago of efficiënter wilt werken, iPhone apps kennen een grote populariteit waar uw bedrijf op mee kan liften.

Uw bedrijf met een iPhone app

iPhone apps worden vaak gebruikt van business to consumer, maar dit kan ook van business to business. Afhankelijk van uw eigen bedrijf kunt u uw eigen app gratis laten downloaden, maar ook betaald. De belangrijkste vraag is: wat wilt u bereiken met uw bedrijfsapp? De app moet uw doelgroep uiteraard aanspreken en uw bedrijfsvoering makkelijker maken. APPelit ontwikkelt niet alleen uw app voor uw bedrijf, maar denkt ook mee bij de distributie van uw eigen app.

Een app is dé manier van nu om uw bedrijf als bij de tijds te presenteren aan uw klanten.

Met een eigen bedrijfs-app kunt u op een moderne manier uw product of dienst aanbieden aan uw klant. De mogelijkheden zijn onbeperkt, de voordelen groot. Denk aan de besparing qua marketing, klantbereik met pushberichten en brede toegankelijkheid van uw bedrijf.

APPelit geeft vorm aan uw app: concept uitwerken, design, ontwikkeling van functies, publicatie en marketing.

Ook kunnen wij de gewenste app in de App Stores plaatsen, zo bespaart u uzelf kosten. Uw klanten kunnen dan via de populaire App Store en Google Play Store direct toegang krijgen tot uw bedrijf.
APP laten maken voor mijn bedrijf!